Pela mão de Pescadores e Mariscadores selecionados, temos vindo a aprender a conhecer os grandes tesouros que o mar nos reserva. Instruídos com a sua sabedoria e técnica, cumpre-nos a missão de levar até si o Pescado e Marisco no estado mais puro, com a sua frescura original. Algo que só conseguirá entender verdadeiramente quando provar cada uma das espécies que lhe apresentamos. Conheça o que está a comprar e bom apetite!
Eis um represente da fauna marinha açoriana! No que diz respeito a águas portuguesas, esta espécie não se encontra ao longo da costa continental, sendo apanhada exclusivamente nas águas do Arquipélago dos Açores. Trata-se de um predador muito rápido e voraz, que patrulha os picos submarinos em busca de outros peixes. O aspeto da sua cabeça e boca são intimidatórios, mas no prato tudo termina num sabor simpático, de uma carne que não sendo das mais brancas, tem uma textura suficientemente macia.
Açores
Palangre de Anzóis | Linhas de Mão
maio a novembro
1-2Kg; 2-3Kg; 3-4Kg; 4-6Kg
Grelhado | Frito | Frigideira
It is the tuna from Azores Island. Being a migratory fish, captures occur specially between July and November. It’s caught one by one, by a technique called the “salto e vara”, that was awarded with an environmental stamp, the “Dolphin safe” and “Friend of the Seas”.
We always try to select the tunas with the best fat and the last ones caught before the boat returns to shores, so we can bring to you the freshest, shiniest and tastiest exemplars.
The meat is soft and juicy and its belly is getting more appreciated gastronomically every day.
Recipe from Chef Bertílio Gomes: Tuna Belly with “Montanheira Salad”.
Azores and Madeira Islands
“Salto e vara” | Long Line Fishing
April to November
Loins between 2-3Kg or Slices
Raw or Marinated (Sashimi, Tartar, Carpaccio, Ceviche) | Grilled | In the pan
The black grouper is one of the fattest “White Fish”. Grilling a steak of Black grouper is almost like grilling the fattest part of the pig. From the Sesimbra and Peniche coast and Azores Islands the most fabulous and big black groupers arrive to us. But our favourite arrives from Sagres, due to being sold at the national fish auctions just a few hours after being caught. We like to say it arrives to us super fresh because when held we can feel its body still flexible and warm. This is the freshness that will fill your plate with flavour and juiciness!.
Sagres, Sesimbra, Peniche and Azores Islands
Long Line Fishing
May to August
2-3Kg (june to august); 3-4kg; 4-6Kg; 6-8Kg
Grilled | In the oven | In the pan (pan fried)