By the hand of selected fisherman and shellfish collectors, we have been learning to know the great treasures that the sea stores and holds for us. Instructed with its wisdom and technique, the mission of bringing to you the fish and shellfish in its most pure state, with its original freshness, is up to us. This is something that you will only truly understand when you try each of the species that we present to you. Get to know what you are buying and bon appetite!
The small ones are called “massacotes” and are fundamental in a good fish castor. The biggest axillary seabreams can have between 300-40 0g and can weight up to 400-600 g maximum. They are excellent for grilling and frying. Try this delicious recipe from Chef Bertílio Gomes!: Beans and “botagem” salad with fried Axillary seabreams.
Algarve Coast, Sines and Sesimbra
Long Line Fishing | Net and Trawls
April to May | August to November
Massacotes: 100-200g Axillary seabream: 200-300g; 300-400g; 400-600g
Grilled
Existem várias espécies de Linguados. A Azevia, ingratamente conhecida por “Linguado Bastardo” ou “Linguado Preto” é, na verdade, um linguadinho pequeno, cheio de sabor. As Azevias mais frescas e saborosas são pescadas na costa do Algarve. As mais pequenas são excelentes para fritar e as maiores para grelhar. Se gosta de comer a pele do peixe, não deixe de provar esta!
Costa Algarvia
Rede de Emalhar | Arraste
setembro a março
50-100g; 100-150g; 150-200; 200-300g e 300-500g
Frito | Grelhado
Para quem quiser experimentar Bacalhau Fresco, tem aqui a sua oportunidade. Recebemos semanalmente Bacalhau Fresco da Noruega, e preferimos sempre aquele que é pescado com anzol. A pele chega até nós imaculada! Entre janeiro e março, recomendamos o Skrei, que é exatamente a mesma espécie, mas que recebe este nome pelo caminho descendente que percorre junto à costa da Noruega vindo do mar de Barents. O Skrei é mais gordo do que o Bacalhau, que reside normalmente junto à costa.
Noruega
Anzol
janeiro a abril
2-3Kg; 3-4Kg e 4-6Kg
Cozido | Forno