By the hand of selected fisherman and shellfish collectors, we have been learning to know the great treasures that the sea stores and holds for us. Instructed with its wisdom and technique, the mission of bringing to you the fish and shellfish in its most pure state, with its original freshness, is up to us. This is something that you will only truly understand when you try each of the species that we present to you. Get to know what you are buying and bon appetite!
Tem presença assídua nos banquetes de marisco ou como entrada em jantares festivos. Onde há festa há barulho, tais são as marteladas para partir as pinças robustas que este caranguejo tem. Os espécimes que temos nas águas portuguesas são escassos e não satisfazem os paladares mais exigentes. É no canal da Mancha, a profundidades entre os 60 e os 120 metros e águas bem frias, que encontra o habitat natural e que encontramos as Sapateiras de melhor qualidade. É de lá que começa a viagem até à sua porta!
Canal da Mancha (Inglaterra/França)
Armadilhas de gaiola
novembro a março
400-600g; 600-1kg; 1-2Kg
Cozida
Faz parte da família da Cavala, mas prefere as águas mais frias do Norte de Portugal e da Europa. É um peixe azul, extremamente gordo. Para tirar partido de todos os seus sucos e sentir a sua gordura de forma suave e agradável, é importante consumi-la bem fresca. É deliciosa de várias formas: na grelha, cozida em água e sal, no forno, fumada ou a cru.
Sesimbra, Peniche, Figueira da Foz, Matosinhos
Rede de Cerco | Arraste
janeiro a abril
100-200g; 200-300g; 300-500g; 500-800g
Grelhado | Cozido | Cru (Sashimi) | Forno | Fumado
Fresh and fatty sardine? Of course! If you enjoy the smaller ones, they come from Quarteira, Olhão or Portimão. If you prefer the big sardines, we get them from Sines, Sesimbra, Peniche and Matosinhos. Between July and October, the fat and quality of the sardine is guaranteed, but its fishery is not. This is a species subjected to protection measures, to maintain its biological stocks. The biologic defence period prohibits its fishery during many months and the fishing quota management determines specific days for fishing during the capture months.
Algarve Coast, Sines, Sesimbra, Peniche, Figueira da Foz, Matosinhos
Surrounding nets
July to October
12-14pcs/Kg; 14-16pcs/Kg; 16-18pcs/Kg; 18-20pcs/Kg
Grilled