By the hand of selected fisherman and shellfish collectors, we have been learning to know the great treasures that the sea stores and holds for us. Instructed with its wisdom and technique, the mission of bringing to you the fish and shellfish in its most pure state, with its original freshness, is up to us. This is something that you will only truly understand when you try each of the species that we present to you. Get to know what you are buying and bon appetite!
O chamado Bacalhau Português. Na nossa costa, é um dos peixes mais parecidos ao fiel amigo Bacalhau. As Abróteas de alta qualidade são pescadas à linha na zona de Sagres e Peniche, e por barcos que regressam no mesmo dia, para manter a sua frescura. Como cozinhá-la? Cozida com todos, “arrepiada” ou no forno. Experimente as receitas do Chef Bertílio Gomes: Abrótea com folhas de limoeiro, azeitonas de sal e pau roxo ou Abrótea escalfada com funcho e batata doce.
It has come to be more appreciated due to its rarity as gastronomic excellency. The alfonsino lives in great depths, having therefore big telescopic eyes and an impressive red skin. The meat is white and combines a well-balanced percentage of fat with a soft texture and elegant flavour. Being a slow growth and reduced reproducibility species, the big exemplars (above 2 kg) are rare and because of that very appreciated. This fish can be caught in Sagres, Sesimbra, Peniche and Azores, mostly fished by Long Line Fishing.
Estas Amêijoas, como o nome indica, são provenientes da mais Formosa Ria do Algarve, a Ria Formosa. São capturadas juvenis nos bancos de areia ou no lodo e, seguidamente, semeadas em viveiros onde crescem durante cerca de dois anos. Cada zona e viveiro tem o seu próprio terroir que dá à Amêijoa as suas características – umas mais escuras e gordas, outras mais claras e finas. Mas, todas maravilhosamente saborosas!